Bulvár

A világ legerősebb törpéje

Bár magát a „világ legerősebb emberének” nevezi, azért abszolút számokban messze elmarad a valódi rekorderek mögött. Ismerkedjünk meg Anton Krafttal, aki világhírét nem figyelemreméltó sportteljesítményének köszönheti, hanem annak, hogy 132 centis testmagasságával egy hozzá tökéletesen „illő”, 190 centi magas partnert választott. A média figyelmét tovább fokozta, hogy Anton szerelme egy korábban transznemű, tehát férfi testben, nőként élő személy. 

 

Ez a különös házasság számunkra nem túl érdekes, de kíváncsiak lettünk, mire képes ez az ember a maga 56 kilójával. Anton dán származású, de ma már amerikai állampolgár. Floridában tengeti mindennapjait, és egyetlen versenyszámában, fekvenyomásban 212 kiló az egyéni csúcsa – versenyen, RAW-ban, tehát fekvenyomóruha nélkül. Azt mindenesetre elmondhatja magáról, hogy testtömegének négyszeresét is képes kinyomni. Itt látható például, ahogy edzésen 220 kilóba nyom kettőt: 

Igazi keménycsávó, kiemeli a súlyt segítség nélkül.

Kérdés, hogy versenyen mennyire tekintik szabályosnak az itt használt magasítót, mert ugye enélkül nem érne le a lába. Az biztos, hogy a hivatalos rekordok Anton súlycsoportjában bőven 200 kiló alatt mozognak, de mégsem látjuk a nevét a listán.

Kraft úr egyébként nagy hazardőr. Orvosai már többször figyelmeztették, hogy ha továbbra is ezt az életformát folytatja, hamarosan feldobja a talpát – biztos nem a kokszhasználat miatt, amit az Anton mellbimbói körül látható közepesen fejlett gynecomastia sem sejtet.

Az 52 éves kisember viszont még szeretne újabb egyéni csúcsokat felállítani, ha kell, az élete árán is.

Sok sikert kívánunk neki!

 

 „Köpd ki, ha finom!” – Jack Lalanne, egy igazi példakép

Mikor érdemes csúcsdöntéssel kísérletezni?

Érdekességek Arnoldról

A világ legnagyobb bicepsze? Most lehet hányni!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük