Blog

A trendi gyúrós

Trendi gyúrósAz általam nem kis mértékben gyűlölt 21. századi edzőtermek szinte konganának az ürességtől és rövid időn belül tönkremennének, ha a trendi gyúrósok úgy döntenének, hogy mától a bowling menőbb, mint a „kondizás”.

Kétségkívül nagyobb bevételt hoznak a terem tulajdonosának, mint a magunkfajta oldschool testépítők vagy erőemelők, akik szinte csak a szabadsúlyokat és néhány nélkülözhetetlen gépet használnak, wellness szolgáltatások igénybe vétele nélkül.

Kövesd a divatot!

A trendi gyúrós jellemzően férfi, és amilyen kevés energiát fektet az edzés és táplálkozás tudományának elsajátításába, annyival többet foglalkozik a külsejével. Mi több, a megjelenésével. Mert ő egy jelenség.

Főhősünk –és vele együtt lassan a terembe járók többsége – nem azért jár ide, mert érdekli ez a sport, és hajlandó vért pisilni azért, hogy pár kiló izmot felszedjen. Maga a súlyzós edzés neki csak egy eszköz ahhoz, hogy kitűnjön a pórnép közül. Ezt előszeretettel végzi diszkókban (atlétában) vagy a strandon (félmeztelenül). Ha nagyritkán rászánja magát, hogy elolvas néhány, a témával legalább köszönőviszonyban levő cikket, nem megy e mintapéldány színvonala fölé.

Öltözéke az aktuális divatot követi, és még a zoknija sem nélkülözi a menő márkaemblémát. Fekvenyomás (helyett: mellgépezés) közben kötelező kiegészítő a napszemüveg, nehogy elvakítsa a plafon.

Mivel igen fontos ember, a legújabb fejlesztésű okostelefonja is vele tart, és a szériák között hasznos időtöltésre sarkallja. Ki lehet posztolni Facebookra az aktuális formát – tükörben fotózva. Egyelőre tablettel még nem láttam senkit az edzőteremben bíbelődni, de valószínűleg csak idő kérdése, hogy mikor jelenik meg itt az első példány.

Edzés

Általában nem sok vizet zavar, mert kifejezetten utálja a nehéz gyakorlatokat. Nem kell félnünk, hogy elfoglalja előlünk a guggolóállványt (kivéve, ha ott bicepszezik az ebadta), és a 25 kilós tárcsákat is meghagyja a fekvenyomáshoz, lábtolózáshoz azoknak a pancsereknek, akik vannak olyan hülyék, hogy ebben a melegben/hidegben/esős időben erőlködnek.

Imádja a gépeket, hiszen itt nem kell a súly stabilizálásával fáradoznia, és boldogan oszt meg videókat arról, hogy ma 300 kilóval guggolt, vagy 250-nel mellezett.

Szívesen kezdi a mellezést csigás keresztezéssel, a hátazást csigás evezéssel, a bicepszezést pedig – pontosan – a csigás bicepszgépen. Lábazás nincs, az elég erős, meg amúgy is bringázik, meg fut. A hasedzést nagyon komolyan veszi, mert ettől lesznek majd szép kockái, és lehet rájuk feszíteni a hullámmedencében, vagy a csúszdánál.

Társadalmi élet

Edzőterembe nem elsősorban azért jár, mert izmos akar lenni (ő már eleve az), hanem azért, hogy mutogassa a menő cuccait. Elsődleges célpont a pultos csaj, aki persze szívesen bájcseveg a trendi gyúrósokkal. Ők hozzák ugyanis az igazi bevételt. Nagy eséllyel közülük kerül ki az a szerencsétlen, akire rá lehet sózni a bolti árnál itt jóval drágábban eladható, közepesen felesleges tápkiegeket.

Szívesen használja a kettlebellt és a trx-kötelet, mert most ezek annyira divatosak. Edzés végén nem maradhat el a vagány zsákolás sem, csak úgy levezetésképpen.

Tréning után pedig irány a szauna, majd a szolárium. Erre buknak a jó csajok! A dehidratáció fogalmát nem ismeri.

Mivel nem szeret keményen edzeni, de mégis gyorsan szeretne nagy izmokat, előbb-utóbb kapcsolatba kerül a helyi koxdílerrel. Természetesen ő csak a legjobb cuccot kapja, a hamisítványt mindig mások veszik meg. Ha szerencséje van, nem hal meg tőle, és sikerül magára pakolnia pár kiló vizet, ami kitart egészen a kúra végéig. E rövid időszakba sűríti be az éves diszkózást, strandolást és más performanszait.

Trendi gyúrós edzésterv – ha kedvet kapnál ehhez az életformához

Hétfő

Mell-bicepsz

Csigás keresztezés

Mellgép

Tárogatás gépen

Bicepsz csigán

Bicepsz egykezessel állva, kiforgatva (ez fontos), hogy csúcsos legyen

Kedd

Flört a pultos csajjal

Kettlebell

TRX

Zsákolás

Szerda

Láb

Futás – tömegre

Kerékpározás – szálkásítás gyanánt

Csütörtök

Fegyencedzés otthon

Péntek

Buli előtti bedurrantás bicepszre és mellre – kis súllyal, hogy addig is szálkásodjon.

 

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük