Unod már a rántotta-tükörtojás-főtt tojás egyhangúságát? Tegyél egy kis kitérőt, és készíts valami ínyencebbet a még megmaradt húsvéti tojásokból. A tojáskrém ezekkel az alapanyagokkal kizárólag tömegnövelés alatt lehet étrended része.
A tojáskrém hozzávalói (kb. 2 étkezésre)
- 8-10 darab tojás
- 30 dkg sajt
- 5 evőkanál majonéz
- 4 evőkanál tejföl
- Só, bors, delikát
Elkészítése
1. A tojásokat keményre főzzük.
2. A főtt tojásokat tojásszeletelővel felkockázzuk.
3. Lereszeljük a trappista sajtot, majd hozzáadjuk.
4. Jöhet bele a tejföl és a fűszerek.
5. Botmixerrel összedolgozzuk, és már készen is vagyunk.
Aki a pikánsabb ízeket szereti, lilahagymával vagy medvehagymával is megbolondíthatja a tojáskrémet. Mi puffasztott rizzsel ettük, de természetesen megteszi a teljes kiőrlésű kenyér is.
További receptek:
Hagymás-burgonyás csirkemell szeletek
Fokhagymás csirkemell párolt zöldbabbal
Paradicsomos, babos csirkemell