Versenyek

A testépítés nagy pillanatai: Ronnie Coleman zokogva vette át életműdíját Arnoldtól

Nick Walker győzött a 2021-es Arnold Classicon, vagyis a profi testépítés második legrangosabb versenyén szeptember 25-én, Ohio állam székhelyében, Columbusban, Ronnie Coleman pedig végre megkapta azt az életműdíjat, ami már régóta járt neki.

Az Open végeredménye a következő lett, zárójelben a pénzdíjakkal:

1. Nick Walker ($130,000)
2. Iain Valliere ($75,000)
3. Steve Kuclo ($50,000)
4. Justin Rodriguez ($30,000)
5. Akim Williams ($15,000)
6. Sergio Oliva Jr. ($10,000)
7. Mokhamed El Emam ($2000)
8. Maxx Charles ($2000)
9. Hassan Mostafa ($2000)
10. Seung Chul Lee ($2000)

Nick Walker
Nick Walker, a győztes

Ronnie Coleman életműdíjat kapott

A legemlékezetesebb jelenet Ronnie Coleman nevéhez fűződik, aki nyolc Mr. Olympia-győzelmével továbbra is a profi testépítés legeredményesebb versenyzője – holtversenyben Lee Haney-vel.

Az 57 éves Ronnie nincs a legjobb állapotban, mint arról mi is beszámoltunk, számos műtéten és hosszú rehabilitációs folyamaton ment és megy át gerincproblémái miatt.

Ronnie mankóira támaszkodva bicegett ki a színpadra, de azért nem felejtett el rajongói kedvében járni, és eleresztett egy-egy „Yeah, Buddy” és „Light weight” üvöltést, amelyek szerves részei voltak brutális edzéseinek.

A testépítő legenda rövid beszédében méltatta Arnold tevékenységét, akit minden idők legnagyszerűbb testépítőjének nevezett. Megköszönte családjának a rengeteg támogatást, nemrégiben elhunyt édesanyjának – aki lelkesen főzött rá – külön is köszönetet mondott. Kiemelte még feleségét, Susant és természetesen Chad Nicholls-t, aki edzőtermében felfigyelt Ronnie adottságaira, és rávette, hogy versenyszerűen foglalkozzon ezzel a sporttal. Ez korántsem egyéni sport – derült ki Ronnie beszédéből, hiszen rengeteg támogatásra volt szüksége pályafutása során.

Majd zokogásban tört ki, és nem is tudta befejezni beszédét. A jelenet pedig bekerült a testépítés nagy pillanatai közé:

Még szintén kedvelheted...