Dopping

A táplálékkiegészítő egyenlő a droggal!

Természetesen nem mi állítjuk ezt az ostobaságot, hanem Burszki Mónika, a Nemzeti Drogmegelőzési Iroda vezetője. Idézet az Észak-Magyarország Facebookos oldaláról

„Burszki Mónika, a Nemzeti Drogmegelőzési Iroda vezetője egy tegnapi, miskolci konferencián felhívta a figyelmet arra: a szerfüggőség kialakulásában komoly veszélyeztető tényező a szenvedélyes kondizás. Ugyanis a konditermekben bőszen ajánlgatott táplálékkiegészítők, amelyet előszeretettel vásárolnak az egyik napról a másikra jelentős deltákat növeszteni szándékozó fiatalok, csak egy hajszálnyival különböznek egyes drogoktól. Sőt, ugyanazon összetevők találhatók meg bennük!”

Nehéz erre mit mondani. Ekkora sötétség láttán levegőt is alig kap az ember. Először is mi az a „kondizás”? Ilyen szavakat az használ, aki edzőtermet csak messziről látott. 

Mi lehet az a hajszál, ami elválasztja az illegális doppingszereket az élelmiszernek minősülő, egészségre nem káros táplálékkiegészítőktől? Tudjuk, hogy az átlag debil nem érti, hogy egy üzletben nem vehet csak úgy kokszot, és amit ott árulnak az mind bevizsgált, engedélyezett termék. Na de hogy pont egy, a témában elvileg kompetens személy állítson ennyi sületlenséget…

Azért reagáljunk érdemben is, nehogy kételyek maradjanak benned.

Tényleg ugyanazok az összetevők vannak a tápkiegben, mint a doppingszerekben?

Természetesen nem! Szteroidot, növekedési hormont nem lehet csak úgy árulni. Amit egy átlagos táplálékkiegészítő-boltban megvásárolsz, az mind megbízható, bevizsgált termék. Érdekelne egy kimutatás, ahol tételesen fel van sorolva egy Mónika asszony által analizált étrendkiegészítő, és annak doppingszertartalma. Általánosítani mi is tudunk, például azt, hogy minden drogprevenciós munkatárs hülye (ami természetesen nem igaz, csak egy példa volt).

Hogyan lehet „jelentős deltákat növeszteni”?

Ismerd meg a görög ábécét, és menni fog. Na jó, komolyra fordítva, nem deltákat, hanem fizikumot építünk, amennyire csak lehet, kiegyensúlyozottat és arányosat.

Rendkívül káros és buta dolog volt ez a kijelentés, mert a laikusok csont nélkül beveszik ennek a pozíciója alapján hitelesnek is gondolható személynek a baromságait. Sikeresen tovább erősíti az edzőterembe járókkal kapcsolatos, többségében negatív sztereotípiákat.

 

Na hagyjuk is ezt a szerencsétlent, inkább olvasd el cikkünket arról, hogy milyen táplálékkiegészítőket érdemes használni, és melyeket nem annyira.

Mielőtt doppingszerekhez nyúlnál, olvasd el ezt is, és gondold át, tényleg megéri-e kockáztatni. Bullshit duma nélkül, őszintén!

 

 

Nem neked való a testépítés, ha…

30 napos strandfazon edzésterv

Nyárra kigyúrjuk magunkat! Igaz, tesó?

Tévhitek a testépítés körül

Hogyan lehetünk gyorsan nagyok?

A nő, aki sosem fog lefogyni

Mikor lehet ártalmas a testépítés?

 

 

 

 

 

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük