Gyúrós Józsi
Blog

A „Kondis Béla” jelenség, avagy utolsókat rúgja a testépítés?

Gyúrós JózsiA testépítés mint sport valószínűleg soha nem lesz egy lapon említve a mérhető teljesítményt prezentáló sportágakkal. A világ csököttebb agyú része (és többsége) azt gondolja, ez csak a magamutogatásról, kivagyiságról szól, és bárki csúcsra érhet benne, aki bizonyos szereket magába tömköd. Még edzeni sem kell, vagy ellenkezőleg, heti 23 edzést kell lenyomni, napi 12 órát a teremben töltve. Rengeteg marhaságot, tévhitet bevesznek az agymosottak, és nemhogy valaki végre felnyitná a szemüket – mi azért próbálkozunk fáradhatatlanul – egyes buta, úgynevezett „celebek” még rá is erősítenek.

A tömegigényeket kielégítő Blikk hozott le a minap egy cikket, melyben a jó ég tudja, melyik valóságsó sztárja mutogatja magát. Állítólag már a műsor ideje alatt is ezzel az egy dologgal tudott kitűnni, hogy ő „gyúr”… A magas nézettségnek köszönhetően a droid nézők hamar összeköthették a tahóságot, a testépítést, meg az üresfejű, céltalan életszemléletet. Remélhetőleg számotokra ez a Béla vagy hogy hívják csak egy vicc, és megerősíti azt, hogy jól csináljátok, amit csináltok, de ha a példaképet látjátok benne, akkor ott súlyos bajok vannak.

 

Na, röhögjünk egy kicsit, nézzük, miket hord itt össze ez a szerencsétlen:

„Még az idén junior bajnok leszek” – és lazán dob egy oldalsó mell pózt pacskerban. Nagyon komoly sportember lehet, aki rendes lábbeli nélkül képes felhúzni, guggolni, fekvenyomni. Ja, hogy ilyen megterhelő gyakorlatokat ő nem végez? Persze, bicepszezgetni lehet így, követve a legújabb stranddivatot.

Vicces az edzésterve is: „Józsi nagyon keményen készül, hetente kétszer mellre, kétszer karra, kétszer vállra, kétszer pedig hátra edz. A hasazást egyetlen nap sem hagyjuk ki. Nagy reményeket fűzök hozzá, támogatom, és remélem, hogy jó eredményeket produkál majd – mondta el Dénes József, aki egy korábbi testépítő-világbajnokságon negyedik helyezést ért el.” Ezt valószínűleg félrehallotta az újságíró, mert igazából egy NAC 7. helyről van szó.

Örömteli, hogy egy korábban jelentős eredményeket elérő testépítő is a nevét adja ehhez a hülyéhez. Roppant okos hetente kétszer végigedzeni a felsőtestet, a lábat meg letojni. Az magától is nő, meg amúgy is fárasztó, és nem is lehet olyan jól mutogatni, mint a bicepszet.

Sportról itt szó sincs, ezt a véglényt csak az motiválja, hogy mutogathassa magát. Érdeklődési köre beszűkült a „jól kigyúrom magam, feszítek a diszkóban” szintre, és gyönyörű példát mutat a most felnövő ifjúságnak. Ez jelentené a testépítés halálát? Nehéz megmondani, mindenesetre egy elég súlyos tünete annak, ami erre a társadalomra már egy ideje jellemző. Csak az számít, hogy mivel tudsz villogni, az, hogy van-e sportértéke, vagy tudás mögötte, mellékes. 

 

Nyárra kigyúrjuk magunkat! Igaz, tesó?

A megélhetési fitneszoktatók országa lettünk

Testépítő vagy? Vagy csak egy hisztis kislány?

Idióták az edzőteremben

Miért hányok manapság az edzőtermektől?

Edzés, étkezés a börtönben – exkluzív interjú egy igazi fegyenccel

Szezonális gyúrósok, avagy miért ekkora az edzőtermi lemorzsolódás?

 

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük