Albert Beckles bicepsze
A kar edzése

A csúcsos bicepsz titka

Albert Beckles bicepszeCsak most, csak neked eláruljuk, hogyan tudod csúcsosabbá tenni, és formásítani karhajlító izmaidat. A bicepsz a test egyik legszembetűnőbb izma, és ezt látják meg először rajtad a diszkóban, meg a strandon. Míg a combhajlító, hátsó delta a kutyát nem érdekli.

Milyen gyakorlatokat végezzünk a szupercsúcsos bicepsz eléréséhez?

Számos technika létezik. Van, aki az egykezesekkel állva végzett „kiforgatás”-ra esküszik, mások a ferdepadon fekve végzett bicepszhajlítást favorizálják. A kalapácsbicepsz gyakorlat szintén sokakban táplálja a reményt, és csak várják, várják, mikor lesz már olyan hegyes a bicepszük, mint Albert Beckles-nek (első kép).

 

Van, aki egy idő után rájön, hogy hasztalan erőlködik, de sokan életük végéig bíznak abban, hogy ha elég sok „csúcsosító” gyakorlatot végeznek, az majd meghozza a várt eredményt. Kicsit olyan ez, mint a hasukat felüléssel „szálkásító” zombik kardoskodása a helyi zsírégetés mellett.

Akkor mi a fenétől van olyan hegyes bicepsze Arnoldnak?

Semmiképp sem attól, hogy Arnie bátyád különleges gyakorlatokat alkalmazott volna ennek érdekében. A valóság ennél sokkal prózaibb és szomorúbb. Sajnos a bicepsz csúcsossága már születésünk előtt eldől. Az izmok formája, hossza és tapadása genetikai eredetű, és semmilyen módszerrel nem lehet ezt megváltoztatni.

Arnold és Sergio Oliva

A testépítés nagyjai között is találunk olyat, aki nem rendelkezett csúcsos bicepszekkel, mégis sokra vitte. A lapos bicepszű „szerencsétlenek” egyik híres képviselője volt például Sergio Oliva is. Háromszoros Mr. Olympiaként sokat kesereghetett emiatt.

Hogyan lehet valamelyest ellensúlyozni genetikai hátrányunkat?

Bár a bicepsz tapadását és formáját nem tudjuk megváltoztatni, ha a tömege már megfelelő, ideje lepucolni róla a zsírt. A hülyék már kezdhetik is a kis súlyos, sokismétléses szériákat, de neked azt tanácsoljuk, hogy kezdj el heti 3-4-szer aerobozni (gyaloglás, kerékpározás mérsékelt tempóban), és változtass étrendeden. Diétás étrendet találsz itt, vagy itt, ha az alacsony szénhidrátos módszer nem szimpatikus, kipróbálhatod a ketogén diétát.

Összefoglalva: reggel van, húzd ki a kezed a biliből. A bicepsz – és bármely másik izom – formáján csak bicskával tudnál változtatni. Mivel ez a megoldás alapvetően rontaná a közérzetet, marad zsír minimalizálása, melynek kulcsa természetesen a már unalomig ismételt diéta és az aerob edzés.

 

A kar edzése

A láb edzése

A mellizom edzése

A hátizmok edzése

A has edzése

Egészségesnek hitt élelmiszerek

Betiltott étrendkiegészítők – itt a lista!

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük