Albert Beckles bicepsze
Kar

A 3 legjobb gyakorlat bicepszre

Szigorúan szubjektív lista, melyet eddigi, több mint húszéves edzőtermi pályafutásom során állítottam össze. Mi lehet fontosabb izomcsoport, mint a rövidujjú pólókból, atlétákból kikandikáló bicepsz? Például a mell, a hát, a comb stb. Na, de észérvekkel nehéz az embereket meggyőzni, amíg a bicepszek lesznek az erő és izmosság mutatói, addig úgyis mindenki kiemelt figyelmet szentel nekik.

Mielőtt a gyakorlatokat taglalnánk, fontos megjegyezni néhány alapelvet a bicepsz edzésével kapcsolatban:

– Ez egy nagyon kicsi izom, ne edzd túl.

– Inkább rövid, de intenzív edzéseket végezz bicepszre.

– A bicepszgyakorlatokat nagyon könnyű elrontani, mindig nagyon ügyelj a  helyes végrehajtásra.

A top 3 gyakorlat pedig, amelyek segítségével a legjobb stimulációt értem el izmaimban:

Bicepsz rúddal, Scott padon: a pad nagy segítséget nyújt abban, hogy kikapcsolja, vagy minimálisra csökkentse a lábak, hát, váll és egyéb nemkívánatos segédizmok munkáját. A dőlésszöget akár variálhatod is, ha többféle Scott pad áll rendelkezésedre, de a legjobb, ha a lehető legmeredekebb a támla.

Bicepsz állva, kartámasszal: a kartámasz egy remek kiegészítő eszköz, még Arnold idejében kezdett terjedni. Tudsz vele álló bicepszezést végezni, de szépen kikapcsolja a vállak munkáját. Ha a lehető legszabályosabban akarod végezni, támaszd a hátadat a falhoz. Meg fogsz lepődni, mennyivel kevesebb súlyra lesz így szükséged. Cserébe szinte teljes mértékben a bicepszed fogja mozgatni a terhet.

Kalapács bicepsz: rúddal vagy egykezesekkel is szívesen végzem. A bicepsz mellett halványka törpecsillagként pislákoló brachialis izmot is meg lehet vele dolgoztatni, ami a bicepsz alsó-külső részét látványosan vastagíthatja ezáltal.

Ha elég intenzíven tudsz edzeni, akár két gyakorlattal is ki tudod csinálni a bicepszedet egy edzés alatt. Úgy tapasztaltam, hogy 6-9 munkasorozat már bőven elegendő, és messze elkerülhető vele a túledzés réme.

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük