Charles Eugster
Blog

93 éves, és izmosabb, mint te!

Charles EugsterVagy mégsem? Charles Eugster finoman szólva későn érő típus: 87 évesen kezdett edzeni, és most, 6 év kemény munka után megmutatja az eredményt. Nem semmi fazon az „öreg”, hiszen újságírói kérdésre – mely roppant okos módon arra volt kíváncsi, hogy miért is edz – azt válaszolta: „A szexi 70 éves lánykák fejét szeretném elcsavarni”.

Eugster hetente háromszor-négyszer végez súlyzós edzést. Néha két óránál is tovább tartanak edzései, de ilyen ez, ha egyszer valaki beleszerelmesedik a vasakba, nehezen ábrándul ki belőlük.

 

Fiatal korában versenyszerűen evezett, ám hosszú évtizedeken át fogorvosi munkája mellett nem szakított magának időt rendszeres testedzésre, és valamelyest meghízott. 87 esztendősen érezte újra szükségét annak, hogy ismét odafigyeljen a táplálkozásra és rendszeresen sportoljon.

Az edzések egyáltalán nem könnyedek. „Ahhoz, hogy izmot építsünk fel magunkon, egészen a kifáradásig kell tornáztatnunk őket. Annyira megfeszítőnek kell lenniük a gyakorlatoknak, hogy izmaink mikroszkopikus könnyekre fakadjanak. Amikor az edzőmmel gyúrok, sokszor odajönnek hozzánk és rászólnak: -az Isten szerelmére, hagyja életben!” – idézte a muszklimatuzsálemet a The Daily Telegraph című brit lap.

 

Q10 koenzim – 30 éves kor után szinte kötelező

 

185 kg ölte meg a fekvenyomót

 

Fél életem az edzőteremben

 

Kezdő testépítők gyakori hibái

 

 

 

 

 

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük