Átverések, kamu fogyasztószerek Hírek

Veszélyes táplálékkiegészítőt talált a magyar hatóság. Ezt a terméket ne vedd meg!

A terméket a külföldi webshopok mellett magyarországi oldalakon is forgalmazzák. Ne vedd meg, vagy ha már megvetted, dobd ki a kukába!

Kockázatosnak ítélte a Nébih az Universal Animal PM készítmény fogyasztását, mivel az Egyesült Államokból származó termék nem engedélyezett összetevőt, gyógyszerhatóanyagot tartalmaz, úgynevezett alfa-glicerilfoszforilkolint.

A Nébih pénteken a honlapján közölte, hogy az Európai Bizottság gyorsriasztási rendszerén keresztül kaptak bejelentést.

A Universal Animal PM-ből az Európai Unió 17 tagállamába, köztük Magyarországra, valamint Ukrajnába adtak el.

A dobozonként 30 csomagot tartalmazó terméket a külföldi webshopok mellett magyarországi oldalakon is forgalmazzák.

A készítményt anabolikus kiegészítőként árulják, amely a leírás szerint segíti az elalvást és javítja az alvás minőségét, továbbá elősegíti a regenerációt és gyorsabb izomtömeg-növekedést tesz lehetővé.

A hivatal közleményében kiemeli: a GPC-t tartalmazó készítmény fogyasztása kockázattal jár, összetétele veszélyeztetheti a fogyasztók egészségét, ezért az uniós élelmiszerjog szerint az EU tagállamokban nem forgalmazható.

A Nébih a vásárlóknak azt javasolja, hogy mivel a GPC hatóanyag más, hasonló rendeltetésű termékekben is jelen lehet, minden esetben ellenőrizzék a termék összetevőit a címkén.

Gondot okoz egy étrend összeállítása? Szeretnél egy személyre szabott edzéstervet? Bízd ide a piszkos munkát! Gyors segítség néhány napon belül. >>

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük