Fogyókúra
Hülye diéták

13 napos fogyókúra – Ha tényleg elment a maradék eszed is

Fogyókúra13 napos diéta. Miért? Mit vétettem már megint, hogy ezt a baromságot olvastatják velem? Pontosan 2 hét és 1 nap kell ahhoz, hogy valaki megszabaduljon a fölös zsírrétegtől? Rettentő okos lehet a módszer kitalálója. Lássuk, mivel hülyítik itt a népet.

A 13 napos diéta mintaétrendje (részlet)

1. nap:

1. étkezés: 1 csésze feketekávé, 1 db kockacukor
2. étkezés: 2 db keménytojás
3. étkezés: 250 g marhahús citrommal és olívaolajjal

2. nap:

1. étkezés: 1 csésze feketekávé, 1 db kockacukor
2. étkezés: 1 szelet sovány sonka, 1 bögre natúr joghurt
3. étkezés: 250 g marhahús citrommal és olívaolajjal

3. nap:
1. étkezés:  1 csésze feketekávé, 1 db kockacukor, 1 vékony szelet pirítós (üresen)
2. étkezés: 1 liter gyümölcslé, 1 bögre natúr joghurt
3. étkezés: grillcsirke (bőr nélkül)

 

Elég is ebből ennyi, a lényeg már látható. Naponta mindössze 3 „étkezés”, de ebből talán egy, ami normálisnak tekinthető.

Mi a gond ezzel a diétával?

Röviden is le lehet írni: úgy szar, ahogy van. Mintha valaki direkt összeszedte volna, hogy mit nem szabad diéta alatt enni, és poénból írt belőle egy cikket. Lehet, hogy így is volt, de sajnos sokan komolyan vették, és nemcsak a hülyepicsamagazinok, hanem a még egy fokkal színvonalasabb életmód és egészségügyi oldalak is méltatják a módszert. Sőt, ajánlják is az olvasóknak.

Lássuk tehát, miért rossz ez az étrend

 

  • Mindössze 3 étkezést tartalmaz, ezek közül is a többség értéktelen.
  • Cukrot enni? Az egyszerű szénhidrát a leginkább felelős azért, hogy a társadalom jelentős része elhízott. Itt még ki is emeli, egyszerűen elképzelhetetlen nélküle az a nyavalyás kávé.
  • Alig tartalmaz fehérjét. Az első két étkezés szinte csak üres kalóriákat  – mi mást, mint cukrokat – foglal magában. Kockacukor, pirítós, gyümölcslé – mind-mind kerülendő, ártalmas élelmiszerek.
  • A szervezet estig éhezik, hiszen gyakorlatilag nem kap hasznos tápanyagot. Legalább annyi esze lett volna a „feltalálónak”, hogy az esti negyedkiló húst elosztja 5 felé…
  • Vicces kis marhaságok: cukrot zabálunk, de a csirkéről azért húzzuk le a bőrt…; a pirítós pedig vékony legyen!

 

13 nap alatt 8 kiló fogyás?

Mert ezt ígéri annak, aki a diétába belefog. Tekintve, hogy a zsírégetés beindulás után heti kb. 1 kilótól lehet megszabadulni, könnyen kikövetkeztethető, hogy ezt az étrendet követve pusztul le rólunk minden, kivéve talán a zsírt. Ez az éhezés közeli állapot óriási izomveszteséget okoz – ezért mutat annyival kevesebbet a mérleg, és az egyszeri ember már bontja is a pezsgőt.

A zsír tehát megmarad, és ha az illető abbahagyja a fogyókúrát (gy.k.: letelt a bűvös 13 nap), szervezete teljes joggal kívánni fog egy csomó olyan ételt, melyek segítségével szépen visszajönnek a leadott „kilók”, és még jónéhány plusz kiló is.

Ha valaki közületek találkozna a 13 napos diéta kitalálójával, billentse fenéken helyettem is!

Így csináld: A helyes étrend fogyni vágyóknak

Még több hülye diéta:

 

 

 

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük